И през тази година продължава успешната серия от месечни срещи с бизнеса на младежи в област Пловдив. Това е поредната дейност на Младежки център Пловдив по инициатива на активни хора в града ни, а следващата среща е на 12 март.

След проведената обучителна програма „Млад икономист“ в Младежкия център няколко от ентусиазираните участници с интереси в областта стартират „Клуб на икономиста“ – пространство за надграждане на финансовата грамотност на младите. Като естествено продължение на активностите им идва и стъпката да проследят практически отделните процеси през призмата на реалната бизнес среда.

Така през октомври 2022 година ОП „Младежки център Пловдив“ стартира поредица от срещи с успешни бизнеси в област Пловдив. До момента 11 компании в сфери като производство на енергия, козметика, автомобилизъм, строителство и инвестиции, социално предприемачество, представят своята дейност, база и възможности за бъдеща реализация на участниците в дейността. Младежите имат възможността да се запознаят и с иновативните решения, продукти и стратегии на компанията и да проследят производствения процес „отвътре“.

През месец март предстоят следващите срещи – с компанията „Опора Заден“, която предлага семена за професионалисти и разполага с богат асортимент от зеленчуци, билки и подправки и ОП „Социално предприятие за хора с увреждания – Пловдив“, които със своите три ателиета целят подобряване на интеграцията и качеството на живот на хората с увреждания в обществото. Посещението през месец април ще бъде в семейната пчеларска ферма „Бормалийски“, чиято основната дейност е свързана с добива на натурални продукти – мед, восък, пчелен прашец, прополис. Участието в дейностите е безплатно, необходима е само регистрация в посочените форми в сайта на Младежки център Пловдив.

Срещите с бизнеса се реализират по проект „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие“ по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г.

 

 

За автора - silviya

Няма коментари

Съжаляваме, коментарите са спряни за тази публикация.