Първата телевизия за туризъм, пътешествия и приключения в Източна Европа е в ефир вече над десет години. Изцяло създадена в България, тя се разпространява от най-големите кабелни оператори в страната посредством иновативна технология.

Според проучване на агенция Медиана, телевизията е в ТОП 40  на  всички телевизии, излъчвани в България и достъпни до българската аудитория чрез кабел, сателитна чиния или интернет. Травъл ТВ е привлекателен и любим на 1,2% от телевизионната аудитория, което е изключително постижение за профилиран канал.

От началото на 2009 г. екипът на Травъл ТВ заснема изцяло на HD своята продукция.  На 1 юни 2009 г. ние стартирахме тестово и първия канал с висока резолюция в България – Travel HD. Телевизията е сред най-големите производители на документални и презентационни филми в България. За пет години екипът на Травъл ТВ е произвел повече от 2 200 филма, импресии и клипове. Снимал е в над 65 държави. Над 250 частни клиенти, общини и държавни учреждения са се доверили на услугите на Travel TV.

Мисия

Travel TV цели да популяризира космополитизма, етническата и расовата толерантност, културното многообразие на планетата и стремежа към познания. Пътуването не е само туризъм. То е начин на живот. Нашите филми не са игрални, а документални. В тях, актьор може да бъде всеки, защото пред всевиждащото око на камерата всички са равни.

Целева аудитория

Зрителската аудитория на канала е висококачествена – любители на пътешествия, хора от туристическата индустрия, хора със средно и висше образование, със средни и високи доходи, на възраст между 25 и 60 години. Зрителите ни вече знаят, че името на единствената по рода си телевизия в Източна Европа е гарантиран билет за мечтаното пътешествие – към света с неговите чудеса, загадки и приключения, към древните и съвременни цивилизации и в крайна сметка към самия себе си.

Програмната схема

Travel TV може да се похвали с нова, актуалната програмна схема от 1 ноември 2015 година. Тя включва продукция в широк жанров диапазон – филми за българските и чужди градове, общини и общности, курорти и интересни места, както и качествена чуждестранна документалистика в сферата на туризма, културата, историята, екологията и други.

Акцентите в програмната ни схема са новите интригуващи рубрики, имащи за цел да рекламират и представят България: „РЕГИОНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ“ – 30 – минутно предаване, всеки делник от 18 30 часа „ЗА БЪЛГАРИЯ“ – 30 – минутно предаване, всеки делник от 18 00 часа; „ЧАС ЗА КУЛТУРА“, „СПОРТ И ПРИКЛЮЧЕНИЯ“, „ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ“, „ЗЕЛЕН СВЯТ“, „ИЗКУСТВО И КУЛТУРА С ЕЛЕНА ДИМИТРОВА“, „ЗОВ ЗА БЪЛГАРИЯ С ИЛИЯ ЛУКОВ“, „МЕЧТИ В ДЕЙСТВИЕ“, „ПЪТЕШЕСТВИЯ ИЗ РАЙСКАТА ЗЕМЯ С БОЯН БАЛЕВ“, „БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ – ЛЕГЕНДИТЕ ОЖИВЯВАТ“, „ПЪТЕВОДИТЕЛ НА ПЪТЕШЕСТВЕНИКА“ и още много други.

Eкип

В телевизията работят повече от 20 добри професионалисти в създаването на успешни ТВ продукти, с доказани качества и дългогодишен опит.

 

Обичаме професията си и се стремим да я развиваме хармонично!