Тази година за Коледните и Новогодишните празници в ефира на Travel TV, може да се насладите на цяла феерия от интересни предавания и премиери на филми.

Всичко започва още в навечерието на Бъдни вечер!

 • На 24.12 от 10:00ч. предаването “Фолклорна трапеза” ще подготвя празничните гозби.
 • На 24.12 от 18:00ч. е първа част на предаването “Бъдни вечер и Коледа в град Баня”, ще се демонстрира традиционното честване на празниците в тази област. С участието на Група за обичаи и обреди, Коледна група, Група за изворен фолклор.
 • На 24.12 от 18:30ч. предаването Професия турист” ви е подготвило интересна коледна дестинация – Босна и Херцеговина. В предаването ще се насладите на коледната атмосфера на една не толкова позната дестинация!
 • На 25.12 от 19:00ч. “Да сме живи, да сме здрави” ще научите любопитни факти за празниците и различни обичаи около честванията им.
 • На 24.12 от 20:30ч. “60 минути концертни записи” цял час може да се насладите на народните изпълнения на най-добрите фолклорни групи от цяла България!

Коледният ден продължава с още интересни предавания!

 • На 24.12 от 10:00ч. “Фолклорна трапеза” продължава с приготвянето на празнични гозби.
 • На 25.12 от 18:00ч. е втора част на предаването “Бъдни вечер и Коледа в град Баня”.
 • На 25.12 от 19:00ч. “Да сме живи, да сме здрави”
 • На 25.12 от 21:00ч. е ПРЕМИЕРАТА, за първи път в ефир, на пълнометражния филм “ТОВА Е БЪЛГАРИЯ”. Уникалното произведение събира теми – за бита, историята, културата, забележителностите и природата на България. Създателите на проекта от „Глобус Медия Груп“ са се постарали да представят България така, че филмите да са интересни за чужденците, но да провокират и вниманието на всички българи.

 • На 26.12 от 18:30ч. “Коледна приказка” – концерт-спектакъл на Професионален фолклорен ансамбъл “Искра” – гр. Велико Търново

В навечерието на 2017 година!

 • На 31.12 от 10:00ч. “Фолклорна трапеза”.
 • На 31.12 от 18:30ч. “Професия турист” продължава пътуването из Босна и Херцеговина.
 • На 31.12 от 19:00ч. “Завило се вито хоро”, част 1.
 • На 31.12 от 23:00ч. “60 минути концертни записи” народните изпълнения на най-добрите фолклорни групи от цяла България!

В първите дни на Новата година!

 • На 01.01 от 19:00ч. “Да сме живи, да сме здрави” – любопитни факти за празниците и различни обичаи около честванията им.
 • На 02.01 от 19:00ч. “Завило се вито хоро”, част 2

Цели две седмици от 26.12 до 06.01 всяка вечер от 20:00ч. в ефира на Travel TV, може да гледате ПРЕМИЕРИ. Всяка вечер ще се излъчва по един документален филм от поредицата “Това е България”.

На 26.12 от 20:00 часа “ОТ ЗОРАТА НА ВРЕМЕТО” –  повежда зрителите на един многовековен поход през историята на земите ни – от запазените артефакти от неолитни времена, през културата на древните траки, елини и римляни, до идването на славянските заселници, и прабългарските племена по нашите земи.

На 27.12 от 20:00 часа “ОТБЛЯСЪЦИ ОТ МИНАЛОТО” –  разглежда възхода и разцвета на Българската държава и държавност. Епичният път от първите български столици, Плиска и Преслав, през Златния век и възхода на могъщия средновековен център на българската държавност – Търново, до залеза на средновековна България.

На 28.12 от 20:00 часа “ПРИКАЗКА ЗА НАШИЯ ДОМ” – представлява калейдоскоп на запазените архитектурни паметници и шедьоври по българските земи от Античността и Средновековието до Съвременността. Един поглед към традиционните селища по нашите земи през различните исторически периоди и изграждането на техния облик през вековете.

На 29.12 от 20:00 часа “МЕЖДУ ИЗТОКА И ЗАПАДА” – посветен на културната значимост на София – природните й богатства, уникалното историческо наследство, многообразието на етносите и религиите, съжителстващи си в града; архитектурните и исторически монументи, богатия културен живот, еклектичната архитектура на българската столица.

На 30.12 от 20:00 часа “В РИТЪМА НА СЕЗОНИТЕ” – Един красноречив опит в 27 минути да бъде представена цялата неземна красота на България. Малцина са имали възможността да видят целия блясък, който може да бъде открит във всяко едно кътче на тази древна земя.

На 31.12 от 20:00 часа “ЖАРАВА ОТ СПОМЕНИ” – Един пъстър поглед върху бита на българския народ през вековете –обзавеждане, вътрешна архитектура, светоусещане, както и поглед върху гозбите, напитките и традициите на българите.

На 01.01 от 20:00 часа “НЕУГАСНАЛИ ТРАДИЦИИ” – насочен е към красивите и неповторими села на България – скътани из могъщите Родопи, пръснати из долината на Тракия, изникнали сред житата на Добруджа. Културата, традиционния бит и поминък, възможностите за селски туризъм са основни акценти.

На 02.01 от 20:00 часа “ДУХЪТ НА БЪЛГАРИТЕ” – Религията – основополагащ камък на все възраждащата се българска култура от Античността и ранното Средновековие до наши дни. От забуленото в митове, теории и догадки начало – нехристиянската духовна култура на българите – до тайнствата на средновековните манастири и скритите в закътани планински долини древни църкви.

На 03.01 от 20:00 часа “ПО ПЪТЯ НА ВИНОТО” – разказва историята на превъзходните вина и напитки гордостта на България. Освен модерни технологии, българската винена култура е преди всичко история, дух, традиция и разбира се, много положителни емоции. Епизодът разглежда основните винени маршрути в България, както и най-известните традиционни български сортове вино.

На 04.01 от 20:00 часа “ВОДА ОТ ИЗВОРА НА ВРЕМЕТО” – разкрива едно от най-големите богатства на нашите земи – водата – реките, езерата, водопадите, минералните извори, лечебните бани и целебната кал. Засегнати са и почти неограничените възможности на България в областта на SPA-туризма и курортното летуване .

На 05.01 от 20:00 часа “ТАЙНИТЕ НА ГОСТОПРИЕМНОТО МОРЕ” – Представя един съвременен разказ за Черноморска България – историята, културата и стремглавото развитие на селищата – от античните градове и византийски вили до модерните съвременни курорти – магнит за многобройните гости на страната с горещите летни купони и морския бриз.

На 06.01 от 20:00 часа “ОТ ИЗГРЕВ ДО ИЗГРЕВ” – България, разбира се, не е само история и култура – страната ни е проспериращ член на ЕС, а градовете ни предлагат изключителни условия за бизнес и туризъм. Луксозни курорти, екстремни спортове, езда, яхти, кулинария и много забавления – 365 дни в годината.

 

С пожелания за прекрасни и светли празници, изпълнени с Любов, Вяра, Хармония и Доброта!

За автора - Пресиана Бонева

1 коментар

 • Hosting 08 март 2017 в 6:09 pm

  Старата столица ви очаква с безценното си културно-историческо и архитектурно наследство, с богатата си фестивална програма, с динамиката на студентския живот, с уюта на изисканите си хотели и тайните на болярската кухня. На всички ваши въпроси, относно събития, атракции, настаняване, транспорт или други услуги, ще намерим отговор в Туристическия информационен център на Велико Търново.

Оставете коментар

You must be logged in to post a comment.