За 10-ти пореден път екипът събира млади хора от цялата страна, а този път са подготвили и едно по-специално провеждане – не един, а цели два уикенда, посветени на младежката работа и неформалното образование. Във всяко свое пролетно и есенно издание форматът има тематична насоченост, свързана с развиване на различни умения у младите хора. В юбилейното му издание младежките работници и медиатори ще отбележат публикуването на най-новата образователна програма „Младите (въз)действат 2“, която екипът разработва в партньорство със свои колеги от Националната мрежа на младежките центрове, Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ и Norsensus MediaForum.

В първата част на публикувания наръчник през призмата на теми като екология, креативност, предприемачество и др. екипите на младежките центрове в България обърнаха внимание на дигитално-медийната грамотност.. В предстоящото второ издание те поглеждат под лупа още някои умения, които младежите намират за важни и необходими като лидерство, подходи в неформалното образование, кандидатстване за работа, как една идея може да се превърне в проект и др.

В последните два уикенда на октомври в сградата на ОП „Младежки център Пловдив“ ще бъдат проведени различни неформални сесии. В рамките на дните 20-23 ще се включат участници от младежките центрове, разработили образователната програма за нейното първо цялостно провеждане, а с отворена регистрация през 27-29 октомври могат да се участват и младежи от цялата страна. Участието е напълно безплатно, като са осигурени изхранване и настаняване. Необходима е само регистрация в събитието, което може да откриете в сайта и на Facebook страницата на Центъра.

 

ОЧАКВАЙТЕ СКОРО ПРОГРАМАТА НА ФОРУМА

И ОЩЕ ЛЮБОПИТНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЕТО!

Младежкият форум се реализира по проект „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие“ по програмата „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

За автора - silviya

Няма коментари

Съжаляваме, коментарите са спряни за тази публикация.