Забравете Индиана Джоунс. Той е аматьор – дори няма камера. Новите пътешественици са въоръжени с модерна техника, която запечатва всеки миг от приключението. Смешно, опасно, винаги поучително. Стани един от тях.

Дубай – осмото чудо на света

Дубай е древен град, известен със своите традиционни пазари (суки). Местата, които могат да се разгледат, са много, но сред най-известните са Двореца на шейха, Дубайския музей и Джумитра. Градът е изпълнен с модерни небостъргачи като Емирските Кули и луксозния 7-звезден хотел Бурж Ал Араб, превърнал се в символ на Дубай.

Червено море – свещените води на избраните

Египтяните наричат Червено море по същия начин като Средиземно море, но по време на епохата на Рамзес III го обозначават с името „море Коди“. Дълго време то си остава загадъчно, защото те пътували рядко по него, за да стигнат до страната Пунт, или само в северната му част, за да отидат до мините на полуостров Синай.

Одисея из Цикладските острови на Гърция

Спомени за сладки музи, солена риба, узо и морски бриз – това са Цикладите! Вижте ги така, както попаднаха в обектива на операторите от Травъл ТВ – последвайте нашите одисейци в тяхното едноседмично романтично приключение в Егейско море.

Близък изток, далечна Сирия

Сирийската арабска република е държава в Близкия Изток, граничеща с Ливан, Израел, Йордания, Ирак, Турция и Средиземно море. Границите с Израел и Турция са спорни заради окупираните райони Голански възвишения и областта около гр. Искендерун съответно.

Най-северната страна на най-южния континент

Отново се връщаме в Тунис – най-малката държава в Магреб. На изток граничи с Либия, на запад с Алжир, на север и северозапад със Средиземно море.

Сайгон, Банкок – Открийте 10-те разлики

Сайгон е град във Виетнам. Намира се северно от делтата на река Меконг, на западния бряг на река Сайгон. Градът се нарича Сайгон до 1975 г., докогато е столица на Република Южен Виетнам. След обединяването (30 април 1975) на страната е наречен на Хо Ши Мин – лидер на Виетнамската комунистическа партия и президент на Социалистическа република Виетнам.

Атон

Атон или Света гора е планински полуостров в Гръцка Македония , Северна Гърция. Той е автономна монашеска общност под гръцки суверенитет и седалище на 20 православни манастира.

Тунис под слънцето

Очакват Ви 10 интересни епизода посветени на Тунис. В сравнение със съседните страни, много по-голяма част от земите в Тунис могат да се обработват, като се напояват изкуствено. Най-плодородни са крайбрежните низини, със субтропичен климат, благоприятен за земеделие, но летните горещини и суши често причиняват сериозни проблеми. научете всякакви интересни факти са слънчевата страна.

Берлин – Възроденият Метрополис

Столицата на Германия Берлин завладява със своето изключително многообразие от забележителности, богат културен живот и раздвижен, но същевременно спокоен начин на живот.

 

Бавария

Две интересни серии, които ще ви разкажат интересни факти за богатата и интригуваща немска провинция. Не пропускайте да опознаете ежедневието и възможностите, с които разполагат жителите й.

 

Белград

Пленителната сръбска столица има интригуващи истории за своите посетители. Посетете интересни забележителности, починете и опознайте Сърбия. Можете да се насладите много неподозирани туристически атракции.

 

Светлината на Холандия

Холандците не са затънали до гуша в собствените си клишета, въпреки че колелетата, бентовете, вятърните мелници и ослепителните цветни поля са красиви според както трябва да бъде извън главните големи градове. Това е една много голяма малка страна, изпълнена с благотворни изненади.

 

Австрия

Много малко туристически дестинации могат да се похвалят с места, предлагащи отдих по всяко време на годината, както Австрия. Когато става въпрос за изобилие от зимни спортове в Алпите, едни от най-впечатляващите и изящни архитектурни паметници в Европа.

 

Палестина – преоткрий сетивата си

Палестина е името на държава и регион в Близкия Изток, граничещ със Средиземно море. Какви тайни и загадки крие тази страна?

 

Медея пие рицина в манастир

Ще посетим Гърция и си припомним митологията. Вълнуващо и забавно приключение. Не го пропускайте!

 

Лаос не е хаос

Лаос е една от многото държави в Азия, които могат да ви запленят. Тя се намира в югоизточната част на континента, но ако решите да я посетите, трябва да знаете, че няма как да ходите на плаж там, тъй като Лаос не разполага с излаз на море.

 

Чуй песента на Прага

Прага е столицата и най-големият град на Чехия. Разположен е на река Вълтава, а населението му е 1 218 644 души (31 март 2008), което е над 10% от населението на Чешката република. Прага е считан за един от най-красивите градове в света и е сред най-посещаваните от туристи.

 

Магията на цветовете

Ако не сте били в Индия гледайте филма на Тодор Доцев и се потопете в атмосферата на тази интересна и екзотична страна. Ако пък сте били в Индия, пак гледайте, защото вероятно не сте я видяли през забавния и интересен поглед, който Ви предлагаме ние…

 

Турция – приказка без край

Нашата южна съседка гостоприемно ни кани на гости. Тоци отново е на път и отново ни забавлява със своите пътешествия. Колкото и близо да е Турция, тя е една държава, която винаги може да ни учуди с тайни и загадки, винаги може да ни заплени с красива природа и гостоприемство.

 

Алпи – една мечта по-малко

Тоци поема на ново приключение и ние трябва да го придружим. Дестинацията е ясна – Алпи. Да потегляме!

 

Разходка по притоците на Рио Негро с Миро Нанков

Едно различно пътуване, което ще ви помогне да опознаете един екзотичен район. В памет на нашия колега и приятел Миро Нанков!

Сахара

Очакват Ви 6 интересни епизода посветени на Сахара. Научете повече за най – голямата пустиня в света – за нейните богове, подземни води и забравени цивилизации.

 

Да хванеш тен зад Полярния кръг

Намирахме се на повече от 79 градуса северна ширина в Гренландско море, на петнайсетина мили от западния бряг на остров Шпицберген, най-големия от полярния архипелаг Свалбард. Да се доберем “само” до там не се оказва никак лесно, а как ще се развие при тия условия амбициозният ни план да достигнем най-северната точка на Шпицберген, вече никой не може да каже.

 

Нигерия кърви петрол

Един истински и до болка откровен филм, който ще ви накара да се замислите по много направления. не го пропускайте!

 

Караконджули в Хималаите

Тръгваме на ново приключение към Непал. Ако не ви е страх от караконджулите, скачайте на борда!

 

Магичният свят на Сардиния

Остров Сардиния е вторият по големина остров в Средиземно море. Забавленията и атракциите са много, затова трябва да го посетите първо с нас и да се ориентирате по – лесно.

 

Йордания, мистично кралство в пустинята

Хашемитското кралство Йордания, наричано за кратко Йордания, е държава в Близкия изток. Тя е мистична, непозната, интересна и пази много тайни. Елате с нас да ги разгадаем.

 

Игуасу

Думата „Игуасу“ означава „Голяма вода“ и е от индиански произход. Водопадите Игуасу се намират на границата между Аржентина и Бразилия. Задължително трябва да ги посетим. В памет на нашия колега и приятел Миро Нанков.

 

Пътешествие из Перу

Перу е световноизвестна със своите паметници от миналото. Културите на Чиму, Чаван, Инка и др. са оставили след себе си немалко исторически загадки – величественият град Мачу Пикчу, дворци, мавзолеи,пирамиди и множество постройки в долината Ламбаске. В памет на нашия колега и приятел Миро Нанков.

Хърватски перли

Един филм, предоставен от нашия приятел и партньор Боян Балев. Насладете се на красивите вълнуващи кадри и се потопете в атмосферата на Хърватска.