Пъстра трапеза

Всеки помни удоволствието от намазана филия с лютеница, аромата на току що изпечени мекичета, витата баница в печката, буркана с туршия в избата и долапа с мерудия. А колко още манджи сме забравили или никога не сме знаели. Да се обърнем към кулинарните си корени и да опазим и възродим рецептите на бабите ни! Елате на гости! Насладете се на родните ритми! Пъстра трапеза от звуци ще ви гости!

 Пъстра трапеза

Пъстра трапеза

Прекрасното съчетание от вкусна  българска кухня и традиционните ни ритми задоволява взискателния вкус на всеки. Потопете се в магията на фолклора и си припомнете забравени традиционни рецепти, които ще накарат всеки да си “оближе пръстите”. Магията на българската кухня и музика на едно място. На Вашето внимание са 9 епизода от различни части на страната – София, Поморие, Благоевград, Нова Загора и още много други.

 horo

Завило се вито хоро

Два празнични епизода, които ще ви накарат да затанцувате. Няма как да станете подвластни на магията на българската фолклорна музика!

 rodopa

Фолклорен ансамбъл “Родопа” 55 години

Прекрасен концерт по случай 55 годишнината на фолклорен ансамбъл “Родопа” със специалното участие на Валя Балканска. Пленяващ спектакъл, който оставя публиката без дъх.

 kukeri

Песпонеделник, Широка лъка

Традиция, фолклор, кукери. Прекрасен празник и поглед към вечните ни традиции! Не го пропускайте!

balkan_folk2

Еврофолк

Прекрасни национални и международни шампионати и събори, на които ставаме свидетели на впечатляващи изпълнения. Четири вълнуващи епизода от различни региони и периоди са вече в ефира на Травъл ТВ.

fb3

Песни и танци на народите

Кратки музикални изпълнения от различни части на Балканите. Фолклорът обединява и сближава хората. Насладете се на тези интересни и автентични изпълнения.

Няма коментари

Оставете коментар

You must be logged in to post a comment.