Поредните продукти произведени в Китай, но този път качеството е безспорно. Дори да не разбирате странните йероглифи на „опаковката” със сигурност ще оцените съдържанието. Архитектура, храмове, танци, отдавна забравени музикални инструменти, традиции „удавени” в чай и „посипани” с ориз. Добре дошли в Китай!

Епизоди

 Магията на Китай – Пещерните храмове в Дазу

Един филм, който разказва за мистични скални скулптури, единствени културни паметници от това време, които отразяват не само тогавашната култура, но и стремежа към хармония между будизма, даоизма и конфуцианството и тяхната трансформация.

 Магията на Китай – Кайпинг Диаолоу

Кайпинг е необикновено провинциално градче прочуто по цял свят с необикновените си кули „диаолоу”. Потопете се в магическата атмосфера на това градче, което от 2007г. е част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО.

 Магията на Китай – Старият град Лижианг

Филмът “Старият град на Лижианг” разказва за древните пиктограми и културата на една определена етническа група. Автентичната атмосфера и историята на града ще ни пренесат в света на древния шаманизъм и живота като симбиоза между човек и природа. Да се потопим във времето на древните традиции и музика!

 Магията на Китай – Древните китайски съкровища

Китай продължава да ни учудва със своите прелести. Един филм  за много бройните съкровища, които тази страна крие. Със сигурност ще останете очаровани от многобройните находки, с които ще се запознаете.

 Магията на Китай – Древните постройки в Хонджоу

Разнообразни архитектурни стилове, мистични постройки, култура, зашеметяващи арки и одавна погребани императорски династии. Това е една малка част от магията на Хойчжоу.  Докоснете се до нея!

 Магията на Китай – Чаят

Потопете се в атмосферата на един от символите на Китай, а именно чаят. Уникално производство и селекция, спиращи дъха церемонии, хилядолетни традиции пропити с аромата на тази напитка. Това е само част от историята на тази култура.

 Магията на Китай – Черните елфи

Каним Ви на гости в семейството на един особен вид азиатски маймуни. Запознайте се с тях и с начина им на оцеляване. Слейте се с природата и естествената среда на тези животинки и със сигурност ще останете очаровани.

 Магията на Китай – Рай на края на земята

Запознайте се с Китай през обектива на един фотограф. Пленителни природни пейзажи и интригуващи срещи. Продължаваме разходката из далечен и непознат Китай.

 Магията на Китай – Танцьорите

Филм за магията на танца, усета и хармонията на хората с музиката. Изящни движения и баланс. Танцът като най-важна цел в живота, показан през призмата на различни етноси и раси. Музиката в различните краища на света. Ритъмът си ти – той е в теб!

 Магията на Китай – Да бдим над терасите

Запознайте се с хората от едно племе, които живеят в унисон с природата и се грижат за нея. Не пропускайте да се насладите на красивите кадри и на интересните истории, които този филм Ви е подготвил.

 Магията на Китай – Янгшоу – глобалното село на Китай

Запознайте се с едно “глобално” селце, което с магията и очарованието си, привлича хора от всички точки на земното кълбо. Може да откриеш и себе си там! Не го пропускайте.

 Магията на Китай – Крайбрежният регион южно от река Яндзъ

Китай крие тайни във всяко кътче от територията си. Навсякъде можем да открием красота и интересни хора. Един необикновен район, който ще ви плени с красива природа и гостоприемен народ.

 Магията на Китай – Песента на Монголия

Монголия ще ви плени. Място на спокойствие, красота и хармония. Как живеят хората там, какви са техните традиции и културни навици? Запейте  песента на Монголия.

 Магията на Китай – На възрастта на императорският дворец

Потопени в мелодията на Китай, няма как да останем безразлични към ежедневието на тези хора. Очаква Ви да полетите с ръчно направени хвърчила и още много приятни изненади. Не го пропускайте!

 Магията на Китай – “Новият Китай” в първите си 60 години

Един филм за възхода на една, вече модерна държава! Един възход, който е в хармония с традицията и духа на миналото. Не пропускайте филма от поредицата “Магията на Китай”.

 Историята на общността Джинуичи

Запознайте се с една общност и един квартал, които нямат еквивалент никъде другаде. Ще чуете човешките истории и драми на много хора, ще научите етапи на развитие, през които това място е преминало и продължава да минава.

 Да преживееш Макао

Въпреки възходите и паденията в продължение на 400 години, жителите на Макао са си изградили забележителен начин на живот, с помощта на тяхното усърдие и мъдрост. Станете част от този живот и се докоснете до интересното ежедневие на хората от този град. Чуйте историята на този град и на хората, които живеят там.

 Модерното изкуство на Китай

Китайското изкуство винаги е предизвиквало у зрителя интерес и възхищение със своите богатство и разнообразие на орнаменти. То е израз на стремежа за красота и вътрешния ритъм на живот. През 20-ти век, в него навлизат маслени бои, млади и отворени към света творци, нови художествени идеи, и поглед отправен към световното изкуство и тенденции.

 Човекът и чайките

„Човекът и чайките“ разказва историята за един китаец и неговата необикновена любов към чайките, за отношението между човека и птиците, човека и природата, и за хармонията, която е необходима да се изгради между тези две, понякога враждуващи страни.

 Люспестия потапник от планината Чангбай

Всяка пролет в планината Чангбай, когато топлите лъчи на пролетното слънце и повишаването на температурите водят до своеобразен ренесанс на природата, покрай водните басейни се появяват онези красиви птици, които са се родили тук миналата година. И цикълът се повтаря…

Няма коментари

Оставете коментар

You must be logged in to post a comment.